Севиля отново е на финал в Лига Европа, след обърна Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадиона в Кьолн и спечели полуфиналната битка. 

Андалусийци изостанаха рано, след като Бруно Фернандеш вкара от дузпа, но успяха да изравнят в средата на първото полувреме след хубава атака. 

Ключови бяха минутите веднага след почивката, в които предимството на английския тим бе огромно, но вратарят Ясин Буну направи серия спасявания, за да запази равенството. 

Така се стигна до 78-ата минута, когато резервата Лук де Йонг отбеляза победния гол и по този начин хората на Юлен Лопетеги чакат победителя от сблъсъка Интер – Шахтьор. 

Началото бе отлично за англичаните, които получиха дузпа в 7-ата минута. Рашфорд направи двойно подаване с Марсиал и бе изведен на чиста позиция. Нападателят стреля, Буну спаси, а Фернандеш не успя при добавката.  В ситуацията обаче Карлос закъсня в опита си да попречи на Рашфорд и го спъна, макар и след удара. 

Феликс Брих посочи бялата точка, а след преразглеждане с ВАР дузпата бе потвърдена, макар че за мнозина вероятно бе спорна. Това бе 22-ият наказателен удар, отсъден за Ман Юнайтед във всички турнири през сезона, а Фернандеш е сбърка и тимът му поведе. 

В 14-ата минута Фред пропусна от добра позиция, макар и по диагонала, преди испанците да отговорят с атака, при която Окампос принуди Де Хеа да се намесва. Андалусийци се подобриха и това даде резултат. Севиля направи отлична атака, при която Серхио Регилон бе изведен отляво в наказателното поле, подаде успоредно на голлинията и Сусо засече с остър удар в близкия ъгъл на далечната греда. 

От Ман Юнайтед протестираха с право, тъй като трябваше да получат тъч преди головата атака на съперника, но ситуацията бе подмината и нямаше как да се преразгледа от ВАР. 

В 33-ата минута Марсиал стреля неточно от добра позиция, а в 39-ата Рашфорд стреля силно от свободен удар, но Буну спаси. До почивката имаше някои остри влизания, напрежение и опасен удар на Фернандеш, който бе спасен от Буну, така че паузата дойде при 1:1. 

Веднага след нея Юнайтед пропусна отлична възможност. Фернандеш изведе отлично Грийнууд преди да е изминала и минута, младокът бе на чиста позиция и стреля, но Буну зае добра позиция и отклони топката с тяло. Страхотно спасяване и сериозен шанс, който бе пропуснат. 

Англичаните натиснаха и Марсиал остана сам във вратарското поле, но вратарят спаси удара му. Добавката на Рашфорд бе блокирана. Секунди след това Марсиал проби почти до вратата, Буну изби и Бруно Фернандеш получи шанс, до ударът му се отби в защитник и Севиля оцеля. 

Малко след това Марсиал отне от Банега, взаимодейства с Рашфорд, остана сам в наказателното поле, но Буну спаси с крак, а малко след  това отново се справи. За около 7 минути Юнайтед пропусна поне 4 отлични положения. 

Последваха по-спокойни минути, в които Юнайтед продължи да има предимство, но чистите ситуации липсваха, а и Севиля поизравни играта. В 73-ата минута андалусийци поискаха дузпа, след  като Жордан изпълни свободен удар и топата се отби в лакътя на Фернандеш, но ръката на португалеца бе до тялото. 

Така се стигна до 78-ата минута, когато испанците удариха. Те атакуваха отдясно, Хесус Навас центрира отлично и от границата на вратарското поле резервата Лук де Йонг засече в мрежата и даде аванс на своя тим. Виктор Линдельоф и Бруно Фернандеш се скараха здраво кой е виновен за гола, но за Севиля това бе без значение!

Юнайтед потърси отчаяно равенството и в 85-ата минута Фернандеш падна в наказателното поле, след като бе натиснат от съперник, но реферът подмина положението, което бе видяно отново и от ВАР. До края центриранията на английския тим не донесоха нищо и радостта бе за Севиля. 

Севиля – Манчестър Юнайтед    2:1

0:1 Фернандеш 9
1:1 Сусо 26
2:1 Де Йонг 78

Севиля: Буну, Навас, Кунде, Карлос, Регилон, Фернандо, Жордан, Банега, Окампос (56 Мунир), Сусо (75 Васкес), Ен-Несири (56 Де Йонг)
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака (87 Фосу-Менса), Линдельоф, Магуайър, Уилямс (88 Джеймс), Фред, Погба, Грийнууд (93 Игало), Фернандеш, Рашфорд (87 Мата), Марсиал