С победата си над Манчестър Юнайтед снощи, Севиля се превърна в испанския тим с най-много европейски финали от началото на 21-и век – вече 11. 

Клубът от Андалусия се наслаждава на фантастичен период в историята си и след няколко дни ще опита да спечели още един трофей, а през септември предстои и финал за Суперкупата на континента.  

Отборът триумфира в предишните си 5 финала в Лига Европа – през 2006, 2007, 2014, 2015 и 2016 и макар и да говорим за втория по сила евротурнир, това постижение не трябва да се подценява. 

Последваха съответно 5 финала за Суперкупата на Европа, в които обаче победата дойде само през 2006. При доминацията на Реал Мадрид и Барса в местния футбол, това определено е сериозно постижение. 

Белите имат 10 европейски финала през новото хилядолетие, след като 5 пъти спечелиха Шампионската лига и изиграха още толкова мача за Суперкупата. Барса пък е с 8. 

Ако се вземат финалите и на домашна сцена, мачовете за Севиля за трофей през този век вече са 19, което е фантастично, след като през 20-и век отборът имаше едва 5 финала за Кралската купа, от които спечели 3 и една титла на страна от 1946-а година.