Серхио Рамос пропусна 2 дузпи и Испания едвам се спаси от загуба при гостуването си в Швейцария в мач от група 4 на Лигата на Нациите, като драматичният мач завърши 1:1. 

В Базел домакините водеха почти до края и изглеждаше, че ще спечелят, след като капитанът на Ла Фурия на два пъти се провали от бялата точка. 

Резервата Жерард Морено обаче, все пак донесе равенството на иберийците, които записаха 7-и мач без победа като гост и с 8 точки се смъкнаха на 2-о място в групата. Швейцарците са последни с 3. 

Двубоят започна с атаки и към двете врати, но без да се стигне до опасни удари към вратите. 

Постепенно испанците започнаха да комбинират по-добре и Феран Торес стреля над целта, след като Дани Олмо му подаде с пета. 

Домакините отговориха с остър шут на Джердан Шакири, който принуди Унай Симон да се намесва. Малко след това пак футболистът на Ливърпул получи възможност, но този път не бе точен. 

Швейцарците се активизираха в средата на полувремето и Сеферович бе близо до гол, но не успя. Пред другата врата пък вратарят Ян Зомер изпусна топката при едно центриране, но все пак успя да я улови впоследствие. 

Така се стигна до 26-ата минута, когато Кръстоносците вкараха. Емболо проби отдясно и центрира ниско в наказателното поле, където Ремо Фройлер засече и прати топката в мрежата с отличен удар. 

Малко след това Родригес накара Симон да избива удара му. Испанците имаха трудности в тези минути, но успяха да се окопитят и Фабиан Руис принуди Зомер да се намесва. Малко преди почивката вратарят на домакините отрази и шут на Оярсабал и така паузата дойде при 1:0 за Швейцария. 

Второто полувреме започна с неточен удар на Серхио Рамос след корнер. В 55-ата минута капитанът на Ла Фурия спаси отбора си, след като Харис Сеферович бе изведен от Шакири, преодоля вратарят и стреля, но защитникът изби от голлинията. 

Това се оказа важно, защото в 57-ата минута Рамос засече с глава след корнер, а топката се удари в ръката на Родригес и това бе дузпа. Бранителят на Реал Мадрид изпълни ниско, но би слабо и Зомер успя да направи отлично спасяване. Веднага след корнера Рамос пак бе на точното място, но стражът на домакините отново го разочарова като изби изстрела му. 

Испанците обаче натиснаха в търсене на изравняването, а домакините се защитаваха и опитваха контри. Напрежението пред Зомер бе сериозно, но гол за Испания така и не падаше. 

В 79-ата минута обаче, иберийците получиха нова дузпа, когато Елведи събори Мората в наказателното поле. Защитникът бе изгонен, а Серхио Рамос пак застана зад топката. И пак пропусна! Невероятно! Защитникът изпълни по подобен начин, както при първи си удар, като пак би слабо и Зомер позна посоката и отново спаси! 

В крайна сметка обаче, логичното все пак се случи. В 89-ата минута Регилон направи поредното си перфектно центриране и резервата Жерард Морено засече отблизо, за да изравни. В самия край Рамос прати топката над вратата и така не успя да се реваншира за пропуските си, като мачът завърши наравно. 

Швейцария – Испания    1:1

1:0 Фройлер 26
1:1 Морено 89

Швейцария: Зомер, Родригес, Елведи, Аканджи, Цюбер (72 Щефен), Джака, Шакири (72 Соу), Фройлер, Фернандеш, Сеферович (84 Омерагич), Емболо (91 Мехмеди)
Испания: Унай Симон, Сержи Роберто, Рамос, Пау Торес, Регилон, Бускетс (72 Коке), Мерино (81 Морено), Фабиан Руис (56 Мората), Олмо (73 Каналес), Оярсабал (73 Траоре), Феран Торес