Реал удари Атлетико с 2:0 в мадридското дерби, за да премине по най-добрия начин през 3 много трудни мача в рамките на седмица и да донесе спокойствие на феновете си. 

Срещу Дюшекчиите Карим Бензема не успя да се разпиши, но отново игра изключително силно, а и освен това се превърна в чужденеца с най-много мачове в историята на Белите. 

Французинът записа своя двубой №528 с екипа на мадридчани, като изпревари бразилеца Роберто Карлос, който остава с 527. Следват Марсело – 515, Кристиано Роналдо – 438 и Алфредо ди Стефано – 396. 

Веднага след мача президентът Флорентино Перес подари специални фланелки на Бензема и Карлос, който също изгледа победата. В своя 12-и сезон в Мадрид Карим има 258 гола в тези 528 мача и за мнозина остава най-важната фигура в състава. 

„Това, което той прави е наистина огромно. През всичките тези години той се наслади на отличен футбол и много голове и аз съм щастлив за него. Винаги показва качествата си на терена и всички го харесват. Просто завършен футболист” заяви треньорът Зинедин Зидан за сънародника си.