Защитникът на Англия и Атлетико Мадрид Киърън Трипиър бе наказан за 10 седмици и глобен със 70 000 паунда заради нарушаване на правилата на Футболната Асоциация относно залаганията. 

30-годишният футболист отрече обвинения за 7 нарушения, но за 4 от тях бе доказано, че е виновен след разследване на независима комисия и той губи правото да играе незабавно. 

Трипиър е извършил нарушенията през лятото на 2019-а година, като поиска лично изслушване, но и това не му помогна особено и така десният краен бранител ще пропусне всички мачове до началото на март. 

Той няма да играе в 12 мача от Ла Лига, както и в един двубоите срещу Челси от Шампионската лига, като ще е на линия за сблъсъка с Реал Мадрид на 7 март. 

„Правата на Киърън Трипиър са спрени за срок от 10 седмици и му е наложена глоба от 70 000 паунда заради нарушаване на правилата за залагания на Футболната асоциация. Независимата комисия по случая го призна за виновен по 4 нарушения и в резултат той няма право да извършва всякаква футболна активност от днес, 23 декември” заяви говорителят на ФА.