Селта стана за резил за Купата на Краля в Испания, след като загуби с 2:5 от третодивизионния Ибиса мача от 2-ия кръг на турнира. 

Галисийците, които регистрираха сериозно подобрение след идването на треньора Едуардо Кудет и се изкачиха в първата половина на класирането, допуснаха 3 гола за 16 минути през първото полувреме и напуснаха безславно надпреварата. 

През уикенда отборът от Виго загуби и от Реал Мадрид, което прекъсна серията му от 6 победи и равен в предишните мачове, така че сега регистрира второ поредно поражение. 

След паузата домакините покачиха преднината си до 4:0 преди елитният тим да върне два гола чрез Санти Мина и Джордън Холсгроув, но те дойдоха твърде късно и в добавеното време Анхел Росадо оформи разгрома. 

Интересно е, че съдия на мача бе Марнитес Мунуера, който определено ноши лош късмет на Селта, след като отборът няма успех в 10 поредни мача под негово ръководство. Миналия сезон пак той бе рефер при отпадането на Селта от друг по-нискоразряден тим  -  Мирантес. 

Хетафе също напусна безславно турнира след 0:1 от Кордоба, но Виляреал и Севиля продължиха напред, като елиминираха съответно Самора и Линарес с 4:1 и 2:0.