Атлетико Мадрид загуби нови 2 точки и даде надежди на Реал и Барса, след като стигна само до 1:1 при гостуването си на Леванте в отложен двубой от Ла Лига. 

Дюшекчиите отново трябваше да наваксват в резултата и го направиха, но не спечелиха, като победата им убягна в две от последните три срещи. 

Така преднината им пред Кралския клуб е 6 точки и 9 пред Барселона, като тимът все пак има и мач по-малко, но явно не се намира в най-добрата си форма. 

Домакините от Леванте, които ще гостуват на „Уанда Метрополитано“ в събота, поведоха в 17-ата минута, когато Енис Барди реализира. 

Малко преди почивката обаче, удар на Маркос Йоренте се отклони сериозно от Робер Пиер и заблуди вратаря на валенсианци, за да се стигне до равенство. 

След почивката стражът на домакините Айтор Фернандес разочарова Луис Суарес и Саул Нигес, на когото бе отменен и гол, но в края и Ян Облак трябваше да прави важно спасяване след опит на Карлос Клерк. 

„Допуснахме грешка в защита и бяхме наказани. Не ни интересува разликата в точки, просто играем за победа, а в този мач за съжаление не успяхме да спечелим“ заяви Облак, чийто тим има 55 точки. Леванте е с 28, на 7 от опасната зона.