Испания се измъчи здраво, но все пак успя да пречупи домакините от Грузия и да спечели с 2:1 гостуването си в Тбилиси от световните квалификации. 

Гол в добавеното време донесе успеха на иберийците, които имаха сериозни трудности и на почивката дори изоставаха в резултата. 

Благодарение на 2 асистенции на Жорди Алба обаче, те стигнаха до триумфа и имат 4 точки от първите си два мача, докато грузинците останаха с 1 след равенство в първия си мач. 

Още от началото гостите установиха предимство, което бе съвсем очаквано, докато домакините чакаха моменти да контраатакуват. 

В 11-ата минута дойде първият удар, който бе от Феран Торес, но стражът на Грузия се справи. Домакините обаче изглеждаха опасни при опитите си за контра и в 18-ата минута след корнер Кашиа стреля с глава, но Унай Симон легна бързо на земята и спаси. 

Испанците натискаха, но изпитваха трудности срещу добре подредения си съперник и затова опасните положения липсваха, като в последната третина от терена на гостите липсваше прецизност. В същото време домакините трупаха сериозно самочувствие и продължаваха да действото много агресивно. 

Така се стигна до 43-ата минута, в която Грузия поведе. Китейшвили намери твърде свободния Кваратскелиа на границата на наказателното поле, нападателят си нагласи топката и я прати в далечния ъгъл с прецизен удар. 

Луис Енрике реагира с двойна смяна на почивката и в 56-ата минута отборът му изравни. Жорди Алба получи малко повече свободно пространстно и центрира и макар и Алваро Мората да пропусна топката, зад гърба му Феран Торес засече отблизо за 1:1. 

Очакваше се този гол да даде предимство на иберийците, но грузинците изобщо не се стреснаха от изравняването и продължиха да се борят здраво. В 77-ата минута резервата Дани Олмо получи шанс да стреля, но прати топката доста далеч от целта. 

В последните минути гостите обсадиха сериозно наказателното поле на домакините и на няколко пъти имаше сериозни разбърквания и напрежение, но така и никой не успя да нанесе решителния удар. 

Изглеждаше, че грузинците ще отмъкнат скъпоценна точка, когато в добавеното време сърцата им бяха разбити. Жорди Алба отново показа страхотна визия, за да изведе фронтално срещу вратата Дани Олмо, който с мощен удар реализира, въпреки че вратарят стигна до топката, но не успя да предотврати гола. 

Веднага след подновяването на играта резервата Шенгелия си поведе дълго топката и връплетя Педри, което му донесе и червен картон. 

Грузия – Испания    1:2

1:0 Кваратскелиа 43
1:1 Феран Торес 56
1:2 Олмо 92

Грузия: Лориа, Гиоберлидзе, Двали, Кашиа, Какабадзе (79 Чабрадзе), Канкава, Гвила, Лобжанидзе (70 Шенгелия), Китейшвили (70 Беридзе), Кваратскелиа (79 Квеквескири), Зивзивадзе (62 Квилитая)
Испания: Симон, Поро (65 М. Йоренте), Гарсиа, Д. Йоренте (46 Мартинес), Алба, Бускетс (73 Оярсабал), Феран Торес, Фабиан Руис (55 Тиаго Алкантара), Педри, Хил (46 Дани Олмо), Мората