Испания очаквано победи Косово с 3:1 в Севиля и поведе в класирането на група В със 7 точки от 3 мача. 

Иберийците създадоха доста положения и можеха да спечелят и по-убедително, но отново не успяха да запазят суха мрежа. Поражението остави Косово без точка. 

В състава на домакините имаше 3 промени от трудната победа над Грузия, като Иниго Мартинес, Коке и Дани Олмо стартираха. Първият опит бе именно на Олмо, който бе героят през уикенда, но изстрелът бе високо над вратата. 

Малко след това Алба и Коке направиха двойно, като левият защитник бе изведен на добра позиция, но вратарят Уайкани излезе придвидливо и скъси ъгъла, което му помогна да се справи и с опасността. 

Иберийците имаха предимство, но и гостите опитваха да атакуват. В 16-ата минута Дрешевич блокира удар на Торес, а малко след това Мората не успя да стигне до едно центриране на играча на Ман Сити. 

Стигна се обаче до момента, в който Ла Фурия на практика реши всичко с 2 гола за 3 минути. Първо в 34-ата Жорди Алба поднесе топката на Дани Олмо, който я прати в мрежата. Почти веднага след това Педри намери Феран Торес, който атакува отдясно и след  като влезе към центъра, стреля отлично в далечния ъгъл. Страхотен удар за 2:0. 

В 39-ата минута Мората бе близо до нов гол, но вратарят на Косово отрази опасния му шут, а непосредствено преди почивката нападателят не успя да използва и още един добър шанс, но така или иначе след едно полувреме Испания имаше комфортен аванс. 

След паузата домакините продължиха да доминират и да търсят головете. Уйкани спря Торес, който бе на чиста позиция в 52-ата минута, а секунди след това Олмо стреля на сантиметри от целта. 

Косово също погледна към вратата на домакините и в 61-ата минута Кастрати пропусна да стреля, след като Гарсиа се подхлъзна. Веднага след това Феран Торес не успя да реализира сам срещу вратаря. 

Тези пропуски оставиха гостите в двубоя и в 70-ата минута вратарят Унай Симон излезе лошо пред наказателното поле и не успя да се справи с една топка, Халими му отне и успя да реализира с прехвърлящ удар. 

Радостта на Косово обаче не продължи дълго, защото испанците решиха все пак да ликвидират интригата. В 75-ата минута резервата Жерард Морено вкара с глава след корнер и успокои домакините с третия гол. 

Нападателят пропусна да вкара отново, когато не успя да засече топката, а малко преди края Кастрати стреля на вратата на Испания, така че нови попадения в мача нямаше. 

Испания – Косово    3:1

1:0 Дани Олмо 34
2:0 Феран Торес 36
2:1 Халими 70
3:1 Морено 75

Испания: Унай Симон, М. Йоренте, Мартинес, Гарсиа (86 Рамос), Алба, Педри (69 Руис), Бускетс (82 Родри), Коке, Феран Торес, Мората (69 Морено), Олмо (82 Каналес)
Косово: Уйкани, Войвода, Дрешевич, Алити, Хадергьонай, Халими (82 Воца), Криезиу, Кололи (57 Зенели), Челина, Рашица (55 Кастрати), Мурики