Реал Сосиедад сложи край на 34-годишното си чакане без трофей, след като надви Атлетик Билбао с 1:0 и спечели Купата на Краля в Испания. 

Това бе финалът от сезон 2019-20, като тимът от Сан Себастиан триумфира за трети път с отличието в историята си и хвърли в екстаз феновете си, които не бяха празнували  отличие от 1987-а. 

Двубоят бе отложен с 12 месеца заради надежда на трибуните да присъстват фенове, което обаче не се случи. Освен това малко след началото на сблъсъка в Севиля от небето се изсипа страхотен дъжд, което направи обстановката още по-интересна. 

Иниго Мартинес бе близо до гол през първото полувреме, но отличният му удар бе спасен от вратаря на Реал Сосиедад. След това защитникът отново бе център на внимание и в началото на втората част. 

Първо след дълго преглеждане от ВАР бе преценено, че той играе с ръка извън наказателното поле и отборът му оцеля. Минути по-късно обаче, бившият футболист на синьо-белите направи дузпа, като фаулира Кристиан Порту. 

Той получи червен картон, който впоследствие бе променен на жълт, така че бранителят остана на терена, но Микел Оярсабал се разписа от бялата точка и това се оказа и решаващия момент в двубоя.