Нов расистки скандал разтърси футбола, след като двубоят между Кадис и Валенсия от испанската Ла Лига бе прекъснат в средата на първото полувреме. 

Причината за това бе сблъсъка между Хуан Кала от домакините и Муктар Диакаби от гостите, който се оплака, че е бил обиждан на расиста основа. 

Засега не е ясно какви думи точно е използвал футболиста на Кадис, но двамата с Диакаби дълго време обсъждаха случилото се и със съдията, като играчът на Валенсия дори получи жълт картон. 

Впоследствие обаче, съотборниците му прояваха солидарност и напуснаха терена, като се прибраха в съблекалнята. Няколко минути след това те все пак се завърнаха и двубоят бе подновен от 29-ата минута. 

„Играчите проведоха среща и решиха да продължат мача, за да се борят за честта на клуба. Ние обаче категорично осъждаме расизма във всичките му проявления. Подкрепяме напълно Диакаби, който сам призова съотборниците си да се върнат” написаха от Валенсия в Туитър. 

Диакаби остана в игра до почивката, като не започна второто полувреме. Хуан Кала обаче дори вкара гол и помогна за успеха на Кадис с 2:1.