Севиля завърза още повече интригата за титлата в Ла Лига, след като надви лидера Атлетико Мадрид с 1:0 в 29-ия кръг, макар и със спорен гол. 

Андалусийци играха по-добре и заслужено спечелиха, но победното им попадение бе доста противоречиво и дълго ще бъде коментирано. 

Маркос Акуня вкара с глава в 70-ата минута след хубава атака и подаване на Хесус Навас от аутлинията. 

Столичани обаче протестираха, след като секунди преди това имаше игра с ръка на Лукас Окампос, която не бе отсъдена и впоследствие домакините овладяха топката и отбелязаха. 

Голът обаче бе зачетен и той се оказа с цената на 3 точки. Атлетико пропусна отлична възможност да изравни в 91-ата минута, когато Луис Суарес намери Анхел Кореа на чиста позиция, но от въздуха той стреля в тялото на вратаря Ясин Буну. 

Загубата бе трета за сезона за Дюшекчиите, които остават на върха с 66 точки, но ако Барселона победи Валядолид в понеделник вечерта каталунците ще се доближат само на една точка от съперника. 

В края на следващата седмица предстои изключително важното супердерби между Барса и Реал Мадрид, като Кралете са на 3 точки от върхав момета. Севиля е твърдо на 4-о място с 58 точки.