Футболистът на Кадис Хуан Кала отхвърли  обвиненията в расизъм и обяви, че ще съди президента на Валенсия, но Оранжевите не му повярваха. 

На специална пресконференция играчът отрече да е наричал Муктар Диакаби „черно лайно“, както твърди защитникът. 

Французинът обаче отново бе категоричен, че е бил обиждан на расистка основа, заради което двубоят между двата тима бе прекъснат, след което все пак се доигра. Кала обаче не бе съгласен.  

„Изглежда, че сме в Дивия Запад. Не знам какво стана с презумпцията за невинност. Никой не заслужава да бъде линчуван публично. Не знам дали Диакаби е измислил всичко, но аз определено съм шокиран. В испанския футбол няма расизъм. Не може да играем без фенове, да има 20-25 камери, микрофони, играчи и съдии и никой да не е чул нищо. Адвокатът ми събира данни още от неделя, за да заведе дело. Нямам проблем да седна и да говоря с Диакаби, но това, което се случва е цирк“ заяви Кала. 

От Валенсия обаче, твърдо не се съгласиха с него. „Хуан Кала, не ти вярваме! ФК Валенсия дълбоко съжалява, че 48 часа по-късно той отрича да е обиждал на расистка основа нашият футболист Муктар Диакаби. Той пропусна възможността да признае за грешката си и да се извини. Ние обаче твърдо подкрепяме своя играч и няма да спрем да се борим за истината“ се казва в официалното съобщение.