Обвиненият в расизъм играч на Кадис вероятно ще се размине с наказание, след като от Ла Лига не намериха доказателства за вината му, съобщават испанските медии. 

Хуан Кала бе атакуван от Муктар Диакаби от Валенсия с твърдения, че го е обиждал на расистка основа в мача между двата тима и го е нарекъл „черно лайно“. 

Както е известно играчът на Оранжевите напусна терена в знак на протест, като същото направиха и неговите съотборници, които минути по-късно все пак се върнаха и доиграха двубоя. 

Кала категорично отрече да е отправил расистки обиди към съперника, а според „Кадена Копе“ разследването също не е намерило доказателства за вината му, след като са били проучени всички аудиозаписи, които не подкрепят твърденията на Диакаби. 

При това положение футболистът на Кадис няма да бъде наказан от Ла Лига, но паралелното разследване провеждано от федерацията ще продължи, за да се установи истината. 

В началото на седмицата Кала даде пресконференция, на която се защити и дори заплаши, че ще заведе дело за клевета срещу Валенсия.