Луис Суарес очаквано бе крайно щастлив, след като донесе драматичната победа на Атлетико Мадрид над Осасуна с 2:1 снощи. 

10 минути преди края Дюшекчиите изоставаха в резултата и титлата бе на път да отлети, но Ренан Лоди изравни, а в края уругваецът осигури триумфа и така при победа над Валядолид в последния си мач, столичани ще са шампиони. 

„За да си шампион, трябва да страдаш. В този мач имахме много положения и играхме силно, но ги пропуснахме и се оказахме в много трудна позиция. В крайна сметка всичко завърши добре, но за да вземеш титлата определено трябва да преодолееш серия тежки изпитания“ изтъкна Суарес. 

„Положихме наистина големи усилия и всеки направи страхотни жертви. Нека да се насладим на тази победа, а след това да останем спокойни и да се подготвим както трябва за последния мач“ добави нападателят, който спря серията си от 5 поредни мача и почти 2 месеца без гол. 

„Има моменти, когато за един нападател е лесно да се отчае и да загуби увереността си. Аз обаче не съм такъв. Никога не губя надежда и знам, че ако се боря непрекъснато, ще постигна това, което искам, както стана и сега. Всичко зависи от нас. Предстои ни най-големия мач за сезона и трябва да го спечелим“ каза още той.