Карло Анчелоти се е съгласил да получава много по-ниска заплата в Реал Мадрид, твърдят информациите свързани с възнаграждението на наставника. 

Италианецът бе потвърден официално като новия треньор на Кралете с договор за 3 сезона, като в сряда по обед ще бъде представен от президента Флорентино Перес на специална пресконференция. 

Според информации в испанските медии Карлето ще прибира едва по 6 милиона евро на сезон на „Сантяго Бернабеу“, което е почти два пъти по-малко от парите, които взимаше на „Гудисън Парк“. 

„Насладих се на периода си в Евертън и съм благодарен за подкрепата, която получих, но след като получих тази неочаквана възможност прецених, че това е най-добрият ход за мен и семейството ми в момента. Започвам ново предизвикателство с отбор, който винаги е бил в сърцето ми“ заяви Анчелоти след раздялата с Карамелите. 

Той спечели 4 трофея при предишния си престой в Реал, но не стигна до титлата в Ла Лига, което сега със сигурност ще иска да направи, особено след като през последния сезон Атлетико триумфира.