Атлетико Мадрид започна с победа защитата на титлата си в Ла Лига, след като спечели с 2:1 гостуването си на Селта във  Виго. 

Големият герой за Дюшекчиите бе Анхел Кореа, който вкара и двата гола за отбора. В края на мача се стигна до напрежение и два червени картона. 

Столичани откриха в средата на първото полувреме, когато Тома Лемар навърза двама съперници и намери Кореа, който с мощен удар от границата на наказателното поле нямаше как да сбърка. 

Яго Аспас имаше прилична ситуация, но не успя да затрудни Облак с удар от малък ъгъл преди да се превърне и в  спасител, след като изби от голлинията удар на Марио Ермосо. 

Все пак след почивката галисийците изравниха. ВАР прегледа ситуация в наказателното поле за игра с ръка и съдията отсъди дузпа, която Аспас превърна в гол в 59-ата минута. 

Само 5 минути след това обаче, Кореа вкара отново. Бързо разигран корнер хвана защитата на домакините неподготвена и нападателят се разписа с нисък удар за 2:1. 

Дълбоко в добавеното време се стигна до напрежение и два червени картона. Ермосо и Уго Майо се сдърпаха след остро влизане на защитника на Селта и в крайна сметка те бяха изгонени.