Атлетико Мадрид официално подсили атаката си с Олимпийския шампион с Бразилия Матеус Куня. Испанският шампион обяви сделката официално в своята интернет-страница. 

22-годишният нападател е привлечен от Херта Берлин и подписа за 5 години. Счита се, че трансферната сума е около 25-30 милиона евро. 

По този начин Дюшекчиите осигуриха алтернатива в нападение на Луис Суарес, като това може да се окаже и отличен ход за бъдещето предвид перспективата пред футболиста. 

„Той е универсален атакуващ играч, който може да действа на различни позиции в нападение и да играе както като нападател, така и като атакуващ халф или крило” пише в сайта на столичани. 

Матеус Куня дойде в Европа още на 18, след като бе взет от швейцарския Сион. Последва трансфер в РБ Лайпциг за 15 милиона евро и още един този път в посока Херта през януари 2020 за 18 милиона. Сега той прави най-голямата крачка в кариерата си до момента. 

Испанските медии отчитат, че на играча липсва постоянство, но в същото време притежава и сериозен потенциал. Нападателят вкара 3 гола на Олимпиадата в Токио, включително и във финала срещу Испания.