Швеция постигна изключително важна победа с 2:1 над Испания у дома, която гарантира първото място в групата. Двата отбора се срещнаха преди няколко месеца на Европейското първенство и не излъчиха победител при равенството 0:0. Тази вечер в Солна обаче момчетата на Яне Андерсон показаха характер и стигнаха до трите точки.

Испания поведе още в 5-та минута с гол на дебютанта Карлос Солер, но само минута по-късно Александър Исак изравни. В 57-та минута Виктор Клаесон направи пълен обрат и остави трите точки в Швеция.

С тях “Трите корони” записаха перфектен старт в Група В и вече имат три победи от три мача. Шведите са с 9 точки, с две повече от Испания, но и с мач по-малко. Косово е с 3 т, Гърция с 2, а Грузия с 1.

В следващите си мачове испанците посрещат Грузия в неделя, а след това гостува на Косвоо следващата сряда. Швеция ще гостува на Гърция на 8 септември, а три дни по-късно ще играе срещу Узбекистан в контролна среща у дома.

Двубоят започна по перфектен начин за Испания и за дебютанта Карлос Солер. Жорди Алба центрира в наказателното поле и намери на далечтана греда Карлос Солер. Крилото на Валенсия засече топката от въздуха и даде аванс за "Ла Фурия".

Буквално от ответната атака швеция изравни след груб грешка на капитана Серхио Бускетс. Полузащитникът сбърка едно подаване, а Александър Исак успя да се възползва по най-добрия начин от него. Нападателят на Реал Сосиедад с удар от границата на наказателното поле направи 1:1.

До края на полувремето Испания наглед държеше инициативата, но Мората на успя да намери целта от изгодна позиция, а в 33-та минута Феран Торес поиска дузпа за падане в наказателното поле, но реферът не реагира.

Второто полувреме започна с шанс за испанците, след като Робин Олсен попречи на съотборника си Хеландер да си вкара автогол. Малко след това шведите поискаха дузпа за игра с ръка на Ерик Гарсия, но реферът отсъди ъглов удар. Малко след това Швеция вкара втори гол. Кулушевски центрира от лявото крило и намери в наказателното поле Виктор Клаесон, който с удар в близкия ъгъл направи 2:1.

Швеция - Испания 2:1
0:1 Карлос Солер 5’
1:1 Александър Исак 6’
2:1 Виктор Клаесон 57’

Швеция: Олсен, Крафт, Хеландер, Линдельоф, Аугустинсон, Екдал (70 - Кахусте), Олсон, Клаесон, Форсберг, Кулушевски (86 - Куайсон), Исак (85 - Кийсе Телин)

Испания: Симон, Алба, Гарсия, Лапорте, Аспиликуета, Бускетс (85 - Родри), Коке (75 - М. Йоренте), Солер (85 - Мендес), Торес, Морено (64 - Траоре), Мората (75 - Сарабия)