Севиля влезе в Топ 4 на Ла Лига, след  победа у дома над Севиля с 3:1 в мач от 6-ия кръг. Андалусийци имат 11 точки и все още са без загуба, като имат и мач по-малко. 

Всичко интересно в двубоя се случи до почивката, когато паднаха всички голове. Домакините от Севиля откриха още във 3-ата минута при първата си опасна атака, когато Папу Гомес се оказа на чиста позиция и отбеляза. 

В 15-ата Тони Лато си отбеляза доста нелеп автогол след грешка на вратаря Мамардашвили и цялата отбрана на Портокалите и андалусийци удвоиха преднината си, която се увеличи още повече само минути след това. 

Рафа Мир се възползва от поредната неточност в отбраната на съперника, за да отбележи с великолепен изстрел и при 3:0 в 22-ата минута всичко изглеждаше ясно. 

Все пак в 31-ата минута Валенсия върна един гол, когато след статична ситуация Уго Дуро получи възможност и се възползва от нея. 

След паузата гостите така и не успяха да притеснят още повече съперника си и в крайна сметка допуснаха второ поредно поражение след онова срещу Реал Мадрид и останаха с 10 точки на сметката си.