Eдин от героите за Атлетико Мадрид при победата над Порто снощи е играл не малка част от двубоя в Португалия с фрактура на лицева кост. 

Става дума за защитника Шиме Върсалко, който бе един от най-добрите за успеха на Дюшекчиите с 3:1, който класира отбора за елиминациите в Шампионската лига. 

Хърватинът пострадал още през първото полувреме, но поискал да продължи, въпреки дискомфорта, който усещал, а и разбира се тогава в клуба не са знаели колко е сериозно положението му. 

Именно поради това Върсалко реагира много емоционално и се разплака, когато Анхел Кореа направи 2:0 в 90-ата минута и на практика подпечата продъжаването на мадридчани в следващата фаза. 

Върсалко бе солиден във въздуха и показа страхотно сърце, но направените изследвания днес установили фрактурата, заради която утре му предстои операция, която ще го извади от игра за известно време, макар че още не е ясно колко точно няма да играе. 

Това е поредният проблем за Чоло Симеоне, след като Луис Суарес също получи травма в Порто, а с контузии са още Савич, Хименес и Трипиър и всичко това преди градското дерби срещу Реал в неделя.