Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти очаквано бе разочарован от отпадането от турнира за Купата на Краля, но прие и философски случилото се. 

Кралете загубиха с 0:1 от Атлетик Билбао като гости с късно попадение на Алекс Беренгер в 89-ата минута. Италианецът обаче обяви, че това не е бил най-лошия мач на отбора за сезона, въпреки че столичани не играха особено добре.

«Боли ни, защото искаме да побеждаваме във всеки един турнир, в който участваме. Спечелихме Суперкупата, в другите две надпревари вървим добре, така че това поражение няма да има негативни последици. То може само да ни направи по-силни. В крайна сметка имахме липсващи играчи, съперникът игра здраво и се получи този резултат» заяви Карлето. 

«Не, не мисля, че това бе най-лошия ни мач за сезона. Гостуване на Атлетик винаги е тежко. Победихме ги в първенството, но бе много трудно. Сега всичко бе оспорвано до последно. Те обаче положиха големи усилия и заслужаваха да спечелят, но това определено не бе най-слабото ни представяне за кампанията» добави той. 

«Големият проблем в играта ни бе това, че тяхната преса затрудни сериозно изнасянето ни на топката от защитата и трябваше да действаме повече по крилата. Това бе причината и да създадем по-малко чисти положения. На почивката си казахме, че трябва да пренесем играта повече в центъра, но не се получи. В продълженията щяхме да имаме повече шансове, но за съжаление те вкараха в края и ето, че сме аут» изтъкна Анчелоти.