Испания надви Албания с 2:1 в контрола играна на стадиона на Еспаньол в Барселона. Късен гол на домакините им донесе успеха в мач, в който те не впечатлиха особено. 

Иберийците доминираха, но откриха едва 15 минути преди края. След това допуснаха изравняване, но все пак стигнаха до триумфа. 

Луис Енрике даде дебют на вратаря Давид Рая, а в средата на терена действаха младоците Гави и Педри. 

Испанците натиснаха още от началото и в 5-ата минута Феран Торес се справи с двама съперници и стреля по диагонала, но Бериша успя да спаси. 

Гостите чака моменти за контраатака и в 13-ата минута получиха такава възможност, като Броя опита да засече подаване на Балиу, но Карвахал се намеси решаващо. 

Домакините продължиха да контролират нещата и в 20-ата минута Педри стреля ниско от границата на наказателното поле, но Бериша спаси. Към 30-ата минути испанците владееха топката в над 80% от времето, но чистите ситуации не бяха много. 

Центриранията на домакините не им носеха успех и албанците се защитаваха общо взето комфортно. В 37-ата минута Педри отново получи шанс да стреля, но го направи твърде слабо и не затрудни вратаря на съперника. 

Малко преди почивката гостите пропуснаха страхотна възможност. Броя се справи с Пау Торес и центрира отлично, но Цикалеши не успя да засече пред вратата. След неточен опит на Сарабиа от свободен удар, паузата дойде при 0:0.  

След нея Родри стреля мощно от полу-воле и стресна доста Бериша, който все пак изби, а след това и защитата помогна. Малко след това отново халфът стреля, получи се рикошет и топката мина на сантиметри от гредата. 

В 52-ата минута Сарабия опита атрактивна задна ножица, но над целта. Албанците също не промениха стратегията си и продължиха да действат организирано и подредено. 

В крайна сметка в 75-ата минута домакините направиха пробива. Влезлият от пейката Йереми Пино намери в добра позиция Феран Торес, който с прецизен удар преодоля Бериша и даде преднина на домакините. 

Голът успокои испанците, но в 85-ата минута те бяха изненадани неприятно. При едно центриране Давид Рая и Пау Торес не се разбраха, топката се отклони и рикошира в резервата Узуни, за да спре в мрежата. 

Все пак обаче, в края класата на Испания си каза думата. Педри изведе Жорди Алба в свободно пространство и той намери Дани Олмо, който завъртя топката към далечния ъгъл, за да донесе победата на Ла Фурия. 

Испания – Албания    2:1

1:0    Феран Торес 75
1:1    Узуни 85
2:1    Дани Олмо 90

Испания: Рая, Карвахал (71 Аспиликуета), Гарсия, Пау Торес, Алонсо (64 Алба), Гави (64 Солер), Родри, Педри, Феран Торес, Мората (72 Пино), Сарабия (64 Олмо)
Албания: Бериша, Исмайли, Кудбула, Джимшити, Балиу (84 Роши), Ласи (78 Аслани), Гясула (61 Рамадани), Хюсай, Баре, Цикалеши (61 Узуни), Броя (84 Манай)