Селекционерът на Испания Луис Енрике определи групата на тима на Световното първенство по футбол като силна. Световните шампиони от 2010 ще премерят сили с Германия, Япония и победителя от плейофа между Нова Зеландия и Коста Рика.

"Групата е силна, като се вземе предвид Германия, но има защо ние да сме водачи - това е плод на нашите качества и на работата, която свършихме в последните години. Не мога да излъжа и да кажа, че знам нещо за другите ни съперници. Сега е времето да ги проучим и да продължим да вярваме на това, което сме ние като отбор. Няма да сменим стила си на игра, независимо дали става въпрос за световно първенство или приятелска среща. Нашият стил е пределно ясен и за всеки ще е трудно да играе срещу нас", обяви Енрике след тегленето на жребия.

"Групата е вълнуваща и интересна за всички отбори", коментира пък селекционерът на Германия Ханзи Флик. "Япония е солиден отбор, който винаги има много представители в Бундеслигата, така че те имат класа. Коста Рика ни беше съперник в откриващия мач на Мондиал 2006 и имаме добри спомени от този двубой. Всички тези отбор са се развили през годините и притежават нещо специално. Ние трябва да направим така, че да надделеем", допълни той.

Програма на мачовете в група Е:

23 ноември

15:00, Германия - Япония

18:00, Испания - (Нова Зеландия - Коста Рика)

27 ноември

12:00, Япония - (Нова Зеландия - Коста Рика)

21:00, Испания - Германия

1 декември

21:00, Япония - Испания, (Нова Зеландия - Коста Рика) - Германия