Полузащитникът на Виляреал Даниел Парехо бе изключително щастлив, след като тимът му сензационно елиминира Байерн Мюнхен на 1/4финалите в Шампионската лига. 

Жълтата подводница взе аванс от 1:0 след първия мач, което също никой не очакваше, а с късно попадение снощи стигна до 1:1 в реванша, за да постигне един от най-големите успехи в историята си. За Парехо допълнителната мотивация на отбора е дошла от треньора на съперника Юлиан Нагелсман, който обяви, че отборът му трябва да реши всичко още в първия двубой. 

„Още след жребия техният треньор, когото не познавам, показа известно неуважение към нас, като каза, че иска всичко да бъде решено още в първия мач. За нас това бе липса на респект и смятам, че когато понякога направиш нещо подобно, много често си наказан“ заяви Парехо. 

Защитникът Раул Албиол бе избран за играч на двубоя и бе на Седмото небе след класирането. „Стигнахме до тук благодарение на много работа и усилия и е невероятно, че сме на полуфинал. Знаехме, че ще страдаме в Мюнхен, а ако се бе стигнало до продължения, щеше да стане още по-тежко. За да успееш да се пребориш с някой от калибъра на Левандовски, трябва да повишиш нивото си до неговото. Оставихме му половин възможност и той веднага вкара“ отчете Албиол.