Както се очакваше Валенсия официално обяви назначаването на Дженаро Гатузо за новия треньор на отбора. Договорът на наставника е за 2 години. 

Прилепите се насочиха към италианеца след раздялата с Хосе Бордалас, въпреки че голяма част от феновете не одобриха идването на наставника заради негови противоречиви изказвания през годините. 

„ФК Валенсия постигна споразумение с Дженаро Гатузо, който ще бъде новият треньор на отбора до 30 юни 2024-а година. Той идва при нас след продължителна кариера като футболист и кариера на треньор, започнала през 2012-а” се казва в официалното съобщение в сайта на испанския клуб. 

Гатузо за последно води Наполи до края на май 2021-а, а през миналото лято бе назначен начело на Фиорентина, но напусна без официален мач и без обяснение за причината за това. Твърди се, че той ще получава по 3 милиона евро заплата. 

Целта на италианеца ще бъде да върне Валенсия в Европа, след като отборът остана 9-и през последната кампания в Ла Лига и ще пропусна евротурнирите за трети пореден сезон.