Атлетико Мардрид е близо до споразумение с опитния полузащитник Аксел Витцел, който ще пристигне в отбора със свободен трансфер. 

Според радио-телевизионния броудкастър RTBF, Дюшекчиите почти са се разбрали с опитния футболист, който ще подпише договор за един сезон с опция за още един. 

Витцел игра през последните 4 сезона в Борусия Дортмунд, но договорът му изтече. Той бе спряган за Марсилия, но според „Марка” и „АС” идването му на „Уанда Метрополитано” е почти сигурно. 

Атлетико търси солиден дефанзивен халф и Чоло Симеоне вече е разговарял с 33-годишния играч, който трябва да донесе стабилност на отбора в средата на терена. 

Футболистът може да се похвали с изключително сериозна кариера и повече от 600 мача с екипите на  Стандард Лиеж, Зенит, Бенфика, китайския Тянджин и Борусия Дортмунд. През последния сезон той записа 41 участия за жълто-черните. 

До този момент Атлетико привлече единствено Самуел Лино от Жил Висенте, докато Саул Нигес и Алваро Мората се връщат след наем от Челси и Ювентус.