Криминално проявена банда, отговорна за кражби в размер на близо 3 млн. евро от лятната къща на звездата на ПСЖ Марко Верати, е планирала да обере и домовете на Лионел Меси и Рафаел Надал.

Полицията в Испания разкри, че са били арестувани 7 души, които миналата седмица ограбили къщата на бившия бразилски национал Роналдо в Ибиса, която била наета през лятото от Марко Верати. Други 15 крадци били отговорни за кражби в Аликанте, Малага и Мурсия.

Днес местен вестник в Ибиса написа, че същата банда планирала да обере домовете на Лионел Меси, Рафаел Надал, легендите на Реал Гути и Фернандо Йеро, както и на премиера на Испания Хосе Мария Аснар.

„Служителите на реда разбиха криминална организация, специализирана с влизането с взлом в луксозни вили, някои от тях на добре познати футболисти. Седем души от албански произход бяха арестувания и им бяха повдигнати обвинения за кражба на дизайнерски часовници и бижута на стойност около 3 млн. евро. Те били откраднати по време на взлом във вилата футболист и бяха открити в автомобила им по-късно“, обявиха от полицията.

Меси и семейството му прекараха лятната си почивка в компанията на Луис Суарес на Балеарските острови, наемайки си частен остров за 300 000 евро на седмица. Аржентинецът все още притежава луксозно имени край Барселона, което закупи за близо 4 млн. евро през 2009 година. Говори се, че за реновации и ремонти той и съпругата му Антонела Карусо са пръснали още 5-6 млн. евро.