Жирона стана първият елитен отбор, който отпадна от 1/32-финалите на турнира за Купата на Испания по футбол, докато Атлетико (Мадрид) продължава напред. Тимът, който е на 13-о място в испанското първенство, отстъпи с 1:2 пред четвъртодивизионния Касереньо.

След като Жирона изравни 1:1, Иван Фернандес отбеляза с красив удар извън наказателното поле, за да зарадва феновете на скромния клуб. Жирона имаше още половин час да отговори, но домакините успяха да удържат аванса си.

Атлетико спечели с 3:1 срещу четвъртодизионния аматьорски отбор Арентейро, след като направи обрат от 0:.1

Тимът на Диего Симеоне беше без французина Антоан Гризман и играчите на Аржентина Науел Молина и Анхел Кореа, след като те играха на финала на Световното първенство. Но Симеоне разполагаще с всичките испански национали и повечето от редовните титуляри, с изключение на Жоао Феликс, който е болен.

Арентейро откри резултата в 43-ата минута с гол на Маркитос. Яник Караско изравни от дузпа преди края на полувремето. След това вратарят на домакините Диего Гарсия, спаси втора дузпа, бита от Алваро Мората в 59-ата.

Атлетико пое контрола върху играта едва в 77-ата, когато Пабло Бариос вкара първия си гол за клуба, а Караско добави третото попадение в добавеното време, предава БНР.