Нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор обяви, че расизмът е нещо напълно нормално в Ла Лига след инцидентите в мача с Валенсия. 

Бразилецът бе обиждат на расистка основа от сектори на „Местая” през цялото време и след почивката мачът бе прекъснат за около 10 минути, след като футболистът спря да играе и показа на съдията откъде чува обидите. 

В края бесният Винисиус бе изгонен след сблъсък с Уго Дуро, а Реал загуби двубоя с 0:1, но той имаше какво да каже впоследствие. 

„Това не бе нито първият, нито вторият, нито третият подобен мач за мен. Расизмът е нещо нормално в Ла Лига. За Федерацията явно също е така. Тъжен съм. Първенството, което преди принадлежеше на Роналдо, Кристиано и Меси, сега принадлежи на расистите” написа Винисиус в Туитър. 

„Прекрасна страна, която ме прие и която обичам, но която реши да покаже имидж на расизъм пред света. Съжалявам за испанците, които не са такива, но днес в Бразилия Испания е известна като страна на расизма. И съжаление след всичко случило се аз трябва да се съглася с това. Аз обаче съм силен и ще устоя” добави той, като публикува и съдийския доклад, в който няма и дума за раситски обиди. 

От Валенсия побързаха да заклеймят действията на група свои привърженици и се обявиха за спортстменство и срещу обидите, но не казаха че става въпрос за расизъм, като определиха случая като „изолиран”.