Мейсън Грийнууд бе представен официално като играч на Хетафе, но испанският клуб отнесе и доста критики заради еуфорията около компрометиралия се нападател. 

Както е известно футболистът не е играл официален мач от декември 2021-а, след като през януари 2022-а бе арестуван по подозрение в домашно насилие, побой и дори изнасилване. 

Той бе отстранен от Ман Юнайтед, но след продължило дълго разследване през февруари тази година обвиненията бяха свалени, след като ключови свидетели се оттеглиха, а се появиха и нови доказателства. 

Червените дяволи също проведоха вътрешно разследване и в крайна сметка бе взето решение, че за всички е най-добре той да продължи кариерата си на друго място и така бе пратен в Хетафе. 

Вчера следобед испанският клуб го предтстави по впечатляващ начин, като докато излизаше от тунела на стадиона около него имаше дим и фойерверки. Приятелката му Хариет Робсън също бе на трибуните. 

От Хетафе съобщиха за „Мейсън-мания“ в социалните медии, но по този начин си навлякоха и доста критики, сред които бяха и обвинения в липса на „всякакъв срам“. 

Все пак усещането бе за топло посрещане от страна на феновете, като Грийнууд обяви, че е щастлив, че е в отбора, а след това се снима и с много деца. На стадиона имаше около 3000 души, които видяха и други двама нови играчи – Оскар Родригес и Диего Рико.