Испания размаза Грузия със 7:1 като гост, за да запише очаквана победа по пътя към европейските финали догодина. 

На стадион „Борис Пейчадзе“ в Тбилиси иберийците не оставиха съмнение в превъзходството си, за да спечелят втори мач в група А. Те можеха и да спечелят и по-убедително, след като създадоха серия положения, а 16-годишният Ламин Ямал сътвори история. 

Така тимът вече е с 6 точки, но все още изостава сериозно от лидера Шотландия, който е с 12, макар и да е с мач по-малко. Норвегия също се надява да остане в борбата, а след поражението грузинците имат 4 точки. 

Още в 3-ата минута ВАР се намеси да потенциална дузпа за Испания заради игра с ръка, която не бе отсъдена, но гостите продължиха да доминират и бързо решиха нещата в своя полза. 

В 22-минута Алваро Мората засече центриране на Марко Асенсио и с остър удар с глава прати топката в мрежата. Само 5 минути по-късно Кверквелия опита да блокира центриране към нападателя, но отклони кълбото към  далечния ъгъл, за да си отбележи автогол. 

Испанците продължиха да доминират и да създават положения, за да ститнат и до трети гол чрез Дани Олмо в 38-ата минута, който успя да влезе в наказателното поле и да стреля отлично по земя за 3:0. 

Само 2 минути след това Мората отне от Кверквелия, размени пасове с Фабиан Руис и спокойно вкара четвъртия гол. Грузинците просто не знаеха къде се намират, а гостите се забавляваха. 

Домакините все пак върнаха един гол скоро след паузата, когато Унай Симон  допусна при един не много силен удар, топката да се провре под тялото му, а след това и да премине зад голлинията. 

Гостите обаче не се притесниха, запазиха контрола и набързо вкараха още няколко гола. В 65-ата минута Мората се измъкна зад защитата на съперника и оформи хеттрика си след подаване на Микел Мерино. 

Почти веднага след това Нико Уилямс получи от Хосе Гая, преодоля съперник и стреля силно през краката на вратаря за 6:1. В 74-ата минута Ламин Ямал стана най-младият реализатор за Испания, след като Уилямс върна топката от аутлинията към него и той отбеляза. Той се разписа на 16 години и 57 дни, а предишното постижение бе на Гави срещу Чехия – 17 години и 304 дни.  

До края нови голове не паднаха, а Испания регистрира най-убедителната си победа като гост от 5 септември 2017-а, когато разби Лихтенщайн с 8:0. 

Грузия – Испания    1:7

0:1    Мората 22
0:2    Кверквелия 27 автогол
0:3    Олмо 38
0:4    Мората 40
1:4    Чакветадзе 49
1:5    Мората 65
1:6    Н. Уилямс 68
1:7    Ямал 74

Грузия: Мамардашвили, Гочолейшвили (77 Сазонов), Кверквелия, Кашиа, Азарови (60 Двали), Лобжанидзе (46 Давиташвили), Абурджана (46 Меквабишвили), Гагнидзе (46 Чакветадзе), Кварацкелия, Китейшвили, Микаутадзе
Испания: Симон, Карвахал, Льо Норман, Лапорт, Гая, Гави (58 Мерино), Родри (72 Зубименди), Руис, Асенсио (44 Ямал), Мората (72 Хоселу), Олмо (44 Уилямс)