Мейсън Грийнууд се очаква да дебютира за новия си тим Хетафе още тази неделя, съобщава вестник „Сън“. 

Нападателят, който не е играл официален мач повече от година и половина, бе пратен в испанския клуб под наем, след ареста му и обвиненията в побой и опит за изнасилване на приятелката си и дългото разследване срещу него. 

Според английския таблоид обаче, той е впечатлил сериодно треньорите по време на тренировките, които води с отбора вече от десетина дни и в резултат вероятно ще запише дебют още срещу Осасуна в края на седмицата, макар и по-вероятно да е да влезе от пейката. 

„Мейсън бе доста притеснен за  това как ще бъде приет от новите си съотборници, но бе посрещнат много топло. Това бързо го накара да се чуства спокоен и може да мисли само за футбол, след като в Англия в един период дори се притесняваше да излиза на улицата. Треньорите също са много доволни и искат да го пуснат в игра колкото се може по-рано“ заяви източник близък до Грийнууд. 

По време на кариерата си в Юнайтед нападателят стигна и до националния отбор на Англия, но последното му участие в официален двубой е от 22 януари 2022-а година срещу Уест Хям.