Севиля спъна Реал Мадрид с 1:1 в интересен мач от 10-ия кръг на Ла Лига. На „Рамос Санчес Писхуан“ домакините здраво стреснаха лидера със силна игра, но не успяха да стигнат до първия си успех срещу Белите от 2018-а. 

Головете паднаха след 70-ата минута, като Севиля поведе, а Реал бързо изравни. Равенството е първо за столичани през сезона, като те остават на върха с 25 точки, но Барса може да ги доближи на само една. Андалусийци обаче показаха окуражаваща игра в дебюта на новия си треньор Диего Алонсо, като имат 9 точки. Двубоят бе особен и за дългогодишния футболист на Реал Серхио Рамос. 

Още в 4-ата минута гостите вкараха, но попадението бе отменено. След корнер вратарят на домакините не се намеси както трябва, Белингам помогна топката да бъде отнета и Валверде вкара, но англичанинът се оказа в засада. 

Мадридчани очаквано доминираха, но в 12-ата минута сбъркаха и Ракитич стреля опасно, но над вратата. В  средата на първата част гостите оцеляха. Първо удар на Ракитич бе избит от Карвахал от голлинията, а след това Кепа отрази силен шут на Окампос. Андалусийци играеха добре. 

Веднага след тези ситуации обаче, Реал докосна гола. При контра Винисиус напредна, но в последния момент тежко докосване даде възможност на Хесус Навас да се намеси. На другия край Соу прати топката покрай вратата на гостите. Мачът бе отличен. 

След известно затишие Рамос се намеси решаващо пред вратата на Севиля. Малко преди почивката удар на Гудель се отби в  съотборника му Окампос за късмет на Реал. В крайна сметка паузата дойде дойде при 0:0. 

Мачът остана двуостър и след прекъсването. Ниланд се справи с удар на Родриго отблизо след добро подаване на Валверде, а гостите изглеждаха по-опасни, преди обаче те да получат първия гол. 

В 74-ата минута гостите не се справиха с едно центриране отляво, Ен-Несери притисна Алаба във вратарското поле и футболистът на Реал отклони топката в собствената си мрежа. 

Радостта на Севиля обаче бе кратка. Само 4 минути след това Тони Кроос центрира от свободен удар и на близката греда Карвахал засече, за да направи 1:1. 

В 80-ата минута Серхио Рамос можеше да се превърне в големия герой за домакините, наказвайки бившия си тим. Той стреля с глава, но Кепа се отчете със страхотно спасяване. 

Последваха опити и от двете страни в оставащото време, които обаче не донесоха нови голове. В самия край спорно нарушение срещу Белингам даде шанс на Кроос, но германецът стреля в средата на вратата от свободен удар и Ниланд спаси лесно. 

Севиля – Реал Мадрид    1:1

1:0    Алаба 74 автогол
1:1    Карвахал 78

Севиля: Ниланд, Навас, Рамос, Гудель (77 Баде), Акуня, Ракитич, Сумаре, Соу (87 Ламела), Окампос, Лукебакио (67 Сусо), Ен-Несири (87 Рафа Мир)
Реал Мадрид: Кепа, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Менди (67 Фран), Чуамени (67 Камавинга), Валверде (67 Модрич), Кроос, Белингам, Родриго (79 Хоселу), Винисиус (88 Брахим Диас)