Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти определи Джуд Белингам като "невероятен“, след като халфът отбеляза два гола и помогна много на отбора си победата с 2:1 над Барселона в съботното "Ел Класико“ от Ла Лига. След мача Реал е на върха с 28 точки, а Барса е на 3-ата позиция с 24.

Анчелоти подчерта, че 20-годишният англичанин продължава да го изненадва със зрелостта си и че именно той е дал искрата, която е възпламенила Реал (Мадрид) да направи обрата срещу доминиращия тим на Барселона. Но две късни зашеметяващи попадения на Белингам отнесоха победата към Мадрид.

"Поведението на Белингам беше като на ветеран, който е играл много, много мачове. Първият му гол промени напълно динамиката на това, което беше един много труден мач за нас“, каза Анчелоти на пресконференцията след края. Не мога да отрека, че всички ние в клуба сме изненадани от неговата форма, особено и от нивото на ефективността му в такива критични моменти. Днес той беше страхотен и шокира всички с прекрасното си попадение от границата на наказателното поле".

Юношата на Бирмингам Сити, който направи плавен преход от Борусия (Дортмунд) към Реал (Мадрид), вече има 10 гола в 10 мача и е голмайстор на Примера дивисион към момента.

"Така както върви, като нищо ще достигне котата от 20 или 25 гола през този сезон. Въпреки че не сме го взели за голмайстор на отбора, а има други задачи, в момента бележи много повече от нападателите. И трябва да подчертая, че очакваме голове и от тях", каза още Анчелоти.