Жирона продължава да изумява всички футболни специалисти от началото на сезона в испанската Ла Лига, тъй като след 12 кръг клубът оглавява класирането. Това стана факт след успеха с 2:4 над Осасуна в ранния следобед.

Момчетата на Мичел допуснаха пълен обрат в срещата, но след това на свой ред преобърнаха събитията на терена, за да се поздравят с трите точки.

Първо Иван Мартин откри в 16', а след това Анте Будимир се разписа на два пъти в 25' и 55', за да направи 2:1 в полза на домакините.

Артьом Довбик възстанови статуквото в 71', а след това Виктор Циганков се разписа за 2:3 десетина минути преди края на редовното време. В добавените минути Алекс Гарсия сложи точка на спора за крайното 2:4.

Жирона така събира актив от 31 точки, за да измести временно Реал Мадрид от челото. „Кралския клуб“ приема в неделя Райо Валекано за задължителна победа.

Осасуна междувременно има риск да се свлече надолу след изиграването на всички мачове от кръга, тъй като има по-лоша голова разлика от преследвачите и цели четири отбора са на дистанция от само 3 точки.