Серхио Рамос призна, че не само футболът в Шампионската лига е изиграл важна роля при решението му да се завърне в Севиля през лятото. Бившият испански национал се надява, че контузията му няма да му попречи да играе срещу Арсенал в сряда, предаде БТА.

37-годишният защитник триумфира четири път в Лигата с екипа на Реал Мадрид, след което имаше престой и в Пари Сен Жермен. 

"Получих предложения да отида в чужбина, включително и в Саудитска Арабия, но това беше дълг към моя клуб, към Севиля. Това е първият отбор, в който имах успехи. Това също е и личен дълг към моето семейство, моите родители, моите баба и дядо - това е много емоционално и нещо изключително страстно за мен. Това беше много лично решение, взето със сърцето. Шампионската лига е нещо важно. Севиля се класира за турнира и това беше плюс при вземането на такова решение", коментира Рамос пред медиите.

Попитан за физическата му форма, Рамос отговори: "Нека продължа да тренирам всеки ден. Вярно е, че не е сериозна контузия. Надявам се да мога да играя мача."

Бившият централен защитник на Реал Мадрид в момента има травма в прасеца и може да пропусне решаващия мач на Севиля като гост срещу Арсенал в сряда.

Лондончани са на първо място в класирането след победата с 2:1 в Испания преди две седмици, но отборът, воден от мениджъра Микел Артета, загуби два от трите си мача в първенството на Англия след това. Севиля заема трета позиция и е с 4 точки зад утрешния си противник.