Мейсън Грийнууд вкара 4-ия си гол в Ла Лига за сезона, за да помогне на Хетафе да победи Гранада с 2:0 в домакински сблъсък. Тимът от мадридското предградие остава 10-и в класирането. 

Нападателят, който бе преотстъпен на испанския тим, след като бе дълго време разследван за изнасилване, отбеляза с фалцов удар в 21-ата минута, а до почивката Борха Майорал вкара още веднъж за лесния успех на Хетафе. 

Манчестър Юнайтед преотстъпи футболиста до края на сезона, но според информациите Грийнууд иска да остане в Испания, а дори се твърди, че някои от европейските грандове следят внимателно изявите му. 

Според „Дейли Мейл“ Реал Мадрид и Байерн Мюнхен се интересуват от прогреса на играча, докато самият той мечтае да премине в Барселона и дори е споделил пред хората от екипа си това. 

Грийнууд има договор с Юнайтед до лятото на 2025-а, но предвид това, че се компрометира на Острова, потенциалната му продажба след края на наема му в Хетафе, изглежда доста вероятна, а и със силни изяви той със сигурност ще вдигне и цената си.