Фулъм шокира Ман Юнайтед и го победи с 2:1 насред „Олд Трафорд“ в 26-ия кръг на Висшата лига. 

Гостите  определено играха добре и закслужаваха да си тръгнат най-малкото с точка. Червените дяволи като цяло разочароваха, но след като изравниха в края изглеждаше, че ще могат и да спечелят, преди късния гол на Алекс Айоби да ги удари неприятно. 

Така Юнайтед остана с 44 точки и не успя да се изравни с Тотнъм, докато с победата си над Нотингам Астън Вила вече има 52. Фулъм пък събра 32 и това бе наистина знаменита победа за тях. 

За домакините имаше 2 промени от победата над Фулъм, като Линдельоф и младока Омари Форсън замениха Люк Шоу и Расмус Хьойлунд, а Маркъс Рашфорд водеше атаката. Рожденикът Антъни остана на пейката за пореден път. За лондончани промените бяха цели 6 от последния мач, като Палиня бе наказан, а Уилиан контузен. 

Гостите определено започнаха добре, а и формацията на домакините се оказа по-различна, като Рашфорд често оставаше на фланга, а Форсън бе в центъра на нападението. В 14-ата минута Айоби прати топката малко покрай целта, а малко по-късно отново не успя да вкара от чиста позиция. 

Това бяха предупреждения за Червените дяволи, чиято игра определено не вървеше добре. Последва спасяване на Онана след удар на Мунис с глава, а Лукич се провали при добавката. Голът за гостите изглеждаше много близо. 

Чак в 27-ата минута първо Гарначо, а след това и Магуайър имаха шанс за домакините, но го пропуснаха. Въпреки това изглеждаше, сякаш Юнайтед гостува на собствения си стадион. 

В 31-ата минута все пак Дало пробва късмета си от около 25 метра и топката срещна гредата, но пък веднага след това Мунис намери рамката на вратата на Онана. Стражът на домакините изби удар и на Перейра, а Лено се справи с опит на Гарначо. В крайна сметка паузата дойде при 0:0, но Фулъм определено изглеждаше по-близо до гола. 

След нея Тен Хаг направи ранни смени и пусна Ериксен и Мактомини, за да подобри нещата в средата на терена. След нов пропуск на гостите след едно лошо подаване на Робинсън, логичното се случи в 65-ата минута. Перейра изпълни корнер, Линдельоф увисна, а Баси засече. Ударът му бе блокиран, но топката се върна в краката му и този път той нямаше как да сбърка – заклужен аванс за Котиджърс. 

Юнайтед продължаваше да се мъчи и определено изглеждаше доста зле. В 78-ата минута Уилсън отново прати топката покрай вратата на Онана при контра, за да дойде голям пропуск на домакините, когато при корнер на Ериксен Магуайър остана на чиста позиция, но някак си пропусна! 

В 88-ата минута късметът все пак се усмихна на домакините. Лено изби удар на Фернандеш, но Магуайър вкара отблизо. Последва намеса на ВАР, защото положението изглеждаше тънко, но голът бе признат и Юнайтед изравни. 9-те минути добавено време дадоха надежда и за пълен обрат. 

Домакините разбира се натиснаха и Мактомини центрира опасно, но никой не успя да засече. Последваха спасявания на Лено срещу Фернандеш и Линдельоф, а гостите определено се задъхваха, но успяха в 97-ата минута да контраатакуват и да шокират „Олд Трафорд“.  

Траоре се справи с няколко съперници, след което изведе отлично Айоби, който си създаде пространство и с отличен удар прати топката в далечния ъгъл за 1:2! 

Манчестър Юнайтед – Фулъм    1:2

0:1    Баси 65
1:1    Магуайър 88
1:2    Айоби 97

Манчестър Юнайтед: Онана, Дало, Варан, Магуайър, Линдельоф (98 Антъни), Мейну (81 Диало), Каземиро (53 Ериксен), Форсън (53 Мактомини), Фернандеш, Гарначо, Рашфорд
Фулъм: Лено, Кастань, Адарабиойо, Баси, Робинсън, Х. Рийд (77 Траоре), Лукич, Уилсън (81 Диоп), Перейра (68 Кеърни), Айоби, Мунис