Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис де ла Фуенте вярва, че възпитаниците му са отговорни за възстановяването на имиджа с представянето си на терена, след като Испанската футболна федерация е замесена в проблеми с корупция.

Двама финансови директори бяха уволнени след обиск на испанската полиция в офисите на централата в Мадрид. От федерацията съобщиха, че те са били замесени в корупция за няколко милиона евро и това е повлияло много негативно на реномето на спорта в страната. Бил е претърсен и апартамент на бившия президент Луис Рубиалес като част от скандала.

"Никой не можеше да предвиди, че ще се случи подобно нещо. Не е хубаво. Тъжно е, че имиджът ни е такъв. Искаме властите да разследват всичко. Ние искаме да радваме феновете и затова трябва да се концентрираме върху предстоящите мачове, да спечелим и да допринесем за добрата репутация за Испания и на футболната федерация", каза специалистът, цитиран от "Ройтерс".

Испанците ще играят приятелски срещи с Колумбия в петък и с Бразилия във вторник. Халфът на Манчестър Сити Родри Ернандес е на мнение, че все по-често се коментират подобни теми, които не са обвързани с футбола.

"От известно време коментираме много теми извън спорта и станахме специалисти в обсъждането на подобни ситуации и какво е важно за нас - футболистите. Всичко свързано с арестите и обиските на полицията не е приятно, но трябва да има справедливост", заяви испанският национал.