В Испания разгадаха състава на Испания, с който Луис де ла Фуенте ще започне в контролата с Бразилия (22:30 часа). За разлика от срещата с Колумбия, която бе загубена с 0:1 в Лондон преди броени дни, този път специалистът ще използва всичко най-добро, с което разполага. На вратата ще бъде Унай Симон, а в центъра на защитата ще си партнират Льо Норман от Реал Сосиедад и Аймерик Лапорт от саудитския Ал Насър. За титулярен десен бек е гласен 32-годишният Дани Карвахал, който е един от най-възрастните в състава, а в лявата зона на защитата ще оперира Алекс Грималдо, който прави фурор с екипа на Леверкузен от началото на кампанията.

В средата на терена готов за игра е Родри от Ман Сити, а останалите титуляри са Фабиан Руис от ПСЖ, Дани Олмо от РБ Лайпциг, Ямал от Барса, Мората от Атлетико Мадрид и Нико Уилямс от Атлетик Билбао.

Испания и Бразилия не са се срещали на ниво мъжки национални отбори от 2013-а насам, но отборите на двете страни за младежи до 23 г. спориха за титлата на Олимпийските игри в Токио. Тогава начело на испанските таланти бе именно Луис де ла Фуенте, който сега води представителния отбор и ще има шанс да си отмъсти на бразилците.

На своята пресконференция специалистът се оправда за загубата от Колумбия: „Не играхме толкова лошо, колкото изглеждаше. Напротив – през първото полувреме бяхме на ниво, а и Колумбия не е никак случаен отбор. Мачът с Бразилия може да бъде полуфинал или финал на световно. Помня финала на Игрите в Токио, когато ни победиха с 2:1 след продължения. Ударихме греда на Брайън Хил, с която можехме да спечелим. Ендрик? Той е на 17 години, много е добър, но бразилците трябва да бъдат търпеливи с него и да му дадат време. Сравненията с Пеле няма да му помогнат”, категоричен е цитираният от "Тема спорт" Де ла Фуенте.

Неговият колега Доривал Жуниор, който е начело на Бразилия, пък обяви на своята пресконференция, че Ендрик няма да бъде титуляр. Около неговото име се зашумя много след победното попадение, което 17-годишният талант отбеляза срещу Англия. Той е бъдещо ново попълнение на Реал Мадрид, а контролата между Испания и Бразилия ще се играе именно на „Бернабеу“.