Надеждите на Белгия за силно представяне на световното първенство получиха удар, след като нападателят Кристиан Бентеке се контузи тежко и ще пропусне Мондиала в Бразилия.

Футболистът на Астън Вила е скъсал ахилесово сухожилие и няма да играе поне 6 месеца. Той е пострадал на тренировка вчера сутринта, а късно снощи направените прегледи са потвърдили прогнозите.

„Това е огромно разочарование за нас и за Кристиан. За съжаление той ще пропусне края на сезона и световното първенство. Очакваме обаче когато се завърне през следващата кампания да бъде още по-силен“ заяви мениджърът на бирмингамци Пол Ламбърт.

Бентеке разбира се ще бъде опериран, като минималният срок за възстановяването му е половин година и той би трябвало да се завърне през есента, като по този начин ще пропусне и старта на следващата кампания.  
 
23-годишният футболист направи много силен дебютен сезон за Вила, а въпреки че през този не бе толкова убедителен, успя да реализира 11 гола и се очакваше да бъде едно от оръжията на Белгия на световните финали, но сега Червените дяволи ще трябва да се справят без него.