Евертън прекъсна серията си от 3 поредни двубоя без победа във Висшата лига, след като спечели с 3:1 у дома срещу Куинс Парк Рейнджърс в последен мач от 16-ия кръг. 

Триумфът увеличи актива на Карамелите на 21 точки, с което те се изкачиха на 10-о място. Лондончани пък загубиха и 8-ото си гостуване през сезона и с 14 точки остават в зоната на изпадащите. 

В началото Мат Филипс от гостите стреля опасно след корнен, но над вратата. Домакините отговориха с бърза атака, при която Ромелу Лукаку се размина на сантиметри с подаване на Стивън Нейсмит. 

Карамелите овладяха инициативата, но без да създават кой знае какви положения. Темпото също не бе много високо, преди в 33-ата минута миг на магия от Рос Баркли промени нещата. 

Халфът тръгна от центъра, направи двойно подаване с Лукаку и напредна, бутна топката лека вляво и я нагласи на левия си крак, след което с мощен удар в горния десен ъгъл забоде топката в мрежата. Така той прекъсна серията си от 8 поредни мача в Лигата без попадение. 

В 43-ата минута нещата за Евертън станаха още по-добри. Джоуи Бартън удари с лакът Нейсмит при една ситуация и реферът отсъди нарушение. Кевин Миралас изпълни, топката се отби от Едуардо Варгас, който бе на стената и тя се насочи към обратния ъгъл, не оставяйки шансове на Роб Грийн. 

След паузата лондончани създадоха впечатление в началото, че ще опитат обрат, но в 53-ата минута ентустиазмът им бе охладен. Роб Грийн изчисти лошо, като прати топката едва на двайсетина метра напред. След това домакините овладяха и Ейдън Макгийди центрира отлично отдясно, а Нейсмит останал съм във вратарското поле, направи 3:0 с глава. 

Така интригата на практика приключи, като все пак в 80-ата минута резервата Боби Замора вкара почетния гол за гостите. Мъч затрудни Тим Хауърд с удара си и нападателят вкара при добавка на празна врата, но това бе максимумът, който КПР постигна. 

Неприятното за Евертън бе, че в самия край Кевин Миралас пострада след влизане на Джордън Мъч, при което белгиецът обърна глезена си и е възможно да отсъства известно време от терените. В последните секунди пък Ето’о удари греда.