Бранителят на Куинс Парк Рейнджърс Рио Фърдинанд е загубил съпругата си Ребека, която е починала снощи от рак на гърдата.

Лондонският клуб публикува на официалната си страница в интернет съобщение от 36-годишния футболист. Ето какво гласи то:

"Моята сродна душа ни напусна снощи. Моята прекрасна съпруга Ребека почина след кратка битка с рака в болница Роял Марсдън в Лондон.

Тя беше фантастична любяща майка на нашите три деца. Ще ни липсва като съпруга, сестра, леля, дъщеря и внучка. Тя винаги ще живее в мислите ни, като пример и вдъхновение за всички нас.

Аз и нашите родители искаме да благодарим на роднините, приятелите ни и моите съотборници, които бяха наоколо в тези ужасни дни, седмици и месеци.

Също така бих искал да изразя своята благодарност към медицинския екип в болницата за тяхната отдаденост и професионализъм. Няма да забравим усилията им да удължат живота на Ребека.

Скръбта в нашето семейство е огромна. Ще ви бъдем благодарни, ако ни оставите насаме с тъгата ни".

Дългогодишният защитник на Манчестър Юнайтед и 34-годишната Ребека се ожениха през 2009 година. Децата им са на 9, 6 и 4 години.