Бившият английски национал Мика Ричардс е на път да продължи кариерата си в Астън Вила, тъй като е много близо до подпис с тима от Бирмингам. 

Договорът на защитника с Манчестър Сити изтича в края на месеца, а и пред последния сезон той бе преотстъпен на Фиорентина, така че бе ясно, че няма как да остане при Гражданите. 

Във Вила Ричардс ще получи шанс да възроди кариерата си на Острова, след като преди време бе считан за един от най-добрите бранители, но заради серия контузии не успя да се задържи на високо ниво. 

Фактът, че има 13 мача за националния тим е показателен, а освен това бе част и от успехите на Небесносините в последните сезони, макар и в нито един момент да не се бе превърнал в твърд титуляр и за последно игра с екипа на Сити през март 2014-а. 

Мениджърът на Вила Тим Шърууд търси подобрения в защита, след като тимът допусна 57 гола през последната кампания. Освен това бирмингамци ще загубят капитана си Рон Влаар, който става свободен агент и ще премине в по-силен тим, така че идването на Ричардс може да се окаже отличен ход.