Нападателят на Малага Хуан Мигел Хименес Лопес или както е известен – Хуанми, вече е част от Саутхемптън. 

22-годишният футболист е първото ново попълнение на Светците за сезона, като за подписа му те платиха около 5 милиона паунда. Договорът на играча, който стигна и до националния отбор, е за 4 години. 

„За мен е удоволствие, че съм тук и искам да започна възможно по-скоро. Това е голям клуб, който показа, че ми има доверие. Още от малък искам да играя във Висшата лига, защото мисля, че стилът на игра тук е подобен на моя, така че това е сбъдната мечта за мен“ заяви Хуанми пред сайта на Саутхемптън. 

„Той е млад, вълнуващ и атакуващ играч, който се вписва идеално в стратегията на клуба. От известно време следим изявите му и искахме да действаме бързо, за да сме сигурни, че ще можем да го привлечем. Потенциалът му е страхотен и искаме да го развием още повече“ заяви футболният директор на южняците Лес Рийд. 

Светците направиха забележителна минала кампания, в която дълго време бяха претенденти дори за място в четворката, преди в крайна сметка да приключат 7-и. Това обаче им донесе участие в Лига Европа, така че хората на Роналд Куман ще бъдат доста натоварени.