Кристъл Палас може да се бори за Топ 8. Това обяви новото попълнение на отбора Йоан Кабай, който официално се присъединява към тима, след като вчера премина медицинските тестове. 

Договорът на играча е за 3 години, а Пари Сен Жермен получава за него 10 милиона паунда, като сумата може да се увеличи с още около 3 в зависимост от представянето му. 

„Щастлив съм, че съм тук. Очаквах това да се случи и съм доволен, че всичко вече е факт. Нямам търпение да започна новия си живот и новия сезон. Исках да играя за Палас, защото в отбора има силни футболисти и смятам, че след силната финална част на предишната кампания, сега съставът може да се бори за Топ 8” заяви Кабай, който отново ще работи с Алан Пардю, който през 2011-а го доведе на Острова в Нюкасъл. 

„Очевидно познавам боса, с когото съм работил, така че зная на какво е способен. Искам да му се отплатя за доверието, защото той положи сериозни усилия да ме привлече, както и на президента, така че съм много благодарен и на двамата” добави Кабай. 

29-годишният полузащитник изкара само 18 месеца в ПСЖ, където записа 33 участия, но така и не успя да се пребори за титулярно място, което на „Селхърст Парк” със сигурност му е гарантирано.