Аржентинският ветеран Естебан Камбиасо ще напусне Лестър Сити след само един сезон в клуба. 

През миналата кампания халфът бе в основата на това отборът да успее да оцелее във Висшата лига след силни последни 3 месеца, но въпреки това няма да остане. 

„Бих искал да разкрия, че няма да подновя договора си с Лестър. Взех това решение само 24 часа, след като получих предложението от клуба, за да му дам възможност да намери алтернатива” написа Камбиасо във Фейсбук. 

„Бих искал да благодаря на феновете за тяхната подкрепа и за това, че ме накараха да се чувствам горд да бъда част от този клуб. Благодарности към съотборниците ми и всички от екипа, с които споделих това преживяване, което завърши със запазването на елитния статут на отбора” добави той. 

От Лестър се надяваха, че ще успеят да убедят Камбиасо да остане, но знаеха и че той ще има други оферти. „ФК Лестър Сити би искал да благодари на Естебан Камбиасо за невероятния му принос през миналия сезон, когато аржентинецът изигра основна роля клубът да успее да запази мястото си във Висшата лига. Ние искахме да го задържим, но и оценяваме професионалния начин, по който той и агента му се държаха по време на преговорите” се казва в съобщение на Сити.