Нападателят на Уест Хям Енер Валенсия ще отсъства около 3 месеца от игра, така че пропуска старта на новия сезон. 

Нападателят пострада сериозно миналата седмица в двубоя с Астра Гюргево от турнира Лига Европа и имаше опасения, че ще аут дори за половин година. 

В крайна сметка обаче се оказа, че травмата е малко по-лека. Дори самият футболист разкри днес, че няма да бъде опериран, но все пак ще трябва да почива около 12 седмици. 

„Енер бе прегледан днес, след като излязоха резултатите от тестовете, които му бяха направени. Шансовете за операция на фибулата му са минимални, но все пак това ще стане ясно окончателно другата седмица. Той ще бъде лекуван консервативно и ако всичко мине по план, трябва да бъде на линия след 10-12 седмици“ заяви главният лекар на Чуковете Стийн Ванденбрук.  

Кракът на футболиста ще бъде обездвижен и той прекара следващите 3 седмици с ботуш, като ще ползва патерици, след което ще започне рехабилитацията му. При това положение очакванията са да се върне в началото на ноември. 

Както е известно друг нападател на отбора – Анди Каръл, също е аут поради травма, така че Славен Билич може и да помисли за нов играч в атака, въпреки че има на разположение Диафра Сако, Мауро Сарате и Модибо Майга.