Астън Вила официално привлече младото крило от школата на Барселона Адама Траоре. 

19-годишният футболист подписа за 5 години, като бирмингамци плащат солидните 10 милиона евро за него. Сумата може да бъде увеличена с още 2 милиона, ако той покрие изисквания по договора. 

Барса обаче си запазва възможност да го откупи обратно в даден момент от първите му 3 години във Вила, а освен това има право на първи отказ, ако друг клуб поиска играча. 

„Зная за него от 2 години. Още когато работих в Тотнъм исках да го взема. Доволен съм, че идва при нас, защото вече има опит и притежава страхотна физика. Много е бърз и никога не знаеш какво ще измисли. Все още има да се развива и със сигурност ще ни помогне както сега, така и за в бъдеще“ заяви мениджърът на Вила Тим Шърууд. 

Траоре, който е продукт на школата на Барса, записа 63 участия за втория отбор на  каталунците, като стигна и до първия състав и за 4 мача успя да вкара веднъж. 

„Лично пътувах до Барселона, за да го убедя да дойде при нас. Положихме сериозни усилия да го вземем и ще направим всичко по силите си, за да подобрим качествата му“ добави Шърууд, чийто тим приема Манчестър Юнайтед довечера.